Η φιλοσοφία μας


Δημιουργήσαμε ένα ξεχωριστό εκπαιδευτικό σύστημα για τους μαθητές μας χρησιμοποιώντας καινοτόμα συστήματα και μεθόδους λαμβάνοντας υπόψιν τις απαιτήσεις της Ελληνικής πραγματικότητας. 

Η εκπαίδευση μου είναι στοχευμένη στην Διδασκαλία της Αγγλικής (και άλλων γλωσσών) ως ξένη γλώσσα. Οι σπουδές στον Αγγλικό λόγο, την δημιουργική γραφή και την Αγγλική λογοτεχνία δημιούργησαν μια δυνατή βάση για την άριστη χρήση της γλώσσας. Το μεταπτυχιακό μου στην διδασκαλία της Αγγλικής σε ομιλητές άλλων γλωσσών και η εξειδίκευση μου στην διδακτική, στην παιδοψυχολογία, σε διάφορες μεθόδους διδασκαλίας της Αγγλικής σε παιδιά και ενήλικες, στην συγγραφή βιβλίων για ξενόγλωσσους μαθητές, σε μαθησιακές δυσκολίες και αλλά μαθησιακά προβλήματα με καθιστούν έναν άριστο εκπαιδευτικό για την διδασκαλία ξένων γλωσσών.  

Ως ειδικός στην εξέταση και αξιολόγηση των μαθητών (Διδάκτωρ Γλωσσολογίας με κατεύθυνση την εξέταση και αξιολόγηση των μαθητών) θεωρώ ότι ο τρόπος που εξετάζεται ο μαθητής είναι σημαντικός και καθοριστικός στο πως διδάσκουμε. Για αυτό το λόγο το παρακάτω γνωμικό είναι η αρχή του εκπαιδευτικού μας συστήματος. 

‘Tell me how you assess, and I’ll tell you how your students learn, I will know how teachers teach or which its institutional culture is’.  - Πες μου πως εξετάζεις και αξιολογείς και θα σου πω πως μαθαίνουν οι μαθητές σου, θα ξέρω πως διδάσκουν οι καθηγητές και ποια είναι η εκπαιδευτική φιλοσοφία του σχολείου σου. 

Οι μαθητές μας είναι το κέντρο της εκπαιδευτικής μας φιλοσοφίας. Οι ανάγκες των μαθητών, οι δυσκολίες τους, οι επιθυμίες τους και ο τρόπος που μαθαίνουν είναι ο πυρήνας του σχολείου μας. Η αξιολόγηση, τα εκπαιδευτικά υλικά, οι μέθοδοι και οι εκδηλώσεις επιλέγονται και δημιουργούνται με βάση τα τέσσερα αυτά στοιχεία. Η αξιολόγηση των μαθητών εναλλακτική και ριζοσπαστική. Οι μέθοδοι πρωτοποριακοί και όπου χρειάζεται παραδοσιακοί. Τα υλικά όπως βιβλία, παιχνίδια, προγράμματα καινοτομικά και προσαρμοσμένα στην νέα εποχή. 

Το αποτέλεσμα θεαματικό! Μαθητές χαρούμενοι, ενθουσιασμένοι, με κίνητρο για μάθηση και αγάπη για την ξένη γλώσσα, ανυπόμονοι για την επόμενη μέρα, έτοιμοι για οτιδήποτε καινούργιο και εύκολοι στις αλλαγές, με κριτική σκέψη, συνεργάσιμοι, τεχνολογικά καταρτισμένοι και με διαπολιτισμική γνώση. Δημιουργούμε πραγματικούς ευρωπαίους πολίτες, ασυναγώνιστους ομιλητές της γλώσσας και ενεργούς πολίτες του κόσμου με εργαλείο τις ξένες γλώσσες! 

Δημιουργούμε ενεργούς πολίτες (global citizens) που όχι μόνο πιστοποιούνται αλλά αγαπάνε την ξένη γλώσσα, την χρησιμοποιούν και την χαίρονται.

Αν θέλετε να χαρίσετε στο παιδί σας αυτή την μαγευτική εκπαιδευτική εμπειρία σας περιμένουμε. 

Με Εκτίμηση, 

Δρ. Ρένικα-Ειρήνη Παπακαμμένου